Nordsjællands Politi: Nyt fra Gørløse - tirsdag den 14. juli

Kilde: Nordsjællands Politi

Gørløse er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud, Hellerup

Klokken 08.03 blev det anmeldt fra en fodklinik på Strandparksvej, at der i weekendens løb havde været indbrud, idet en eller flere ukendte gerningspersoner havde ødelagt en ventilation i en rude, hvorfra de havde skaffet sig adgang. Der var ikke blevet stjålet noget under indbruddet.

 

Indbrud, Hellerup

Klokken 08.53 blev det anmeldt fra butikken Søstrene Nygaard, at der imellem søndag klokken 18.00 og mandag klokken 08.45 havde været indbrud. Her havde en eller flere ukendte gerningsmænd opbrudt hoveddøren, hvorefter de havde stjålet værdier for nogle tusinde kroner.

 

Indbrud, Charlottenlund

Klokken 09.33 blev det anmeldt fra forretningen Frisør Katrina Bakker, at der imellem lørdag klokken 17.00 og mandag morgen havde været indbrud, idet en eller flere ukendte gerningspersoner havde brudt døren op og tiltvunget sig adgang. Der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget.

Grundet ensartetheden i fremgangsmåden ved de tre ovenstående hændelser kan det ikke afvises, at der er sammenhæng imellem de tre indbrud.

 

Spirituskørsel, Frederiksværk

Klokken 08.45 blev en 57-årig mandlig knallertfører fra Frederiksværk standset og kontrolleret på Hillerødvej nær Arresødalvej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

 

Tyveri, Humlebæk

Klokken 09.54 blev det anmeldt, at der imellem lørdag klokken 17.00 og søndag klokken 17.00 fra en bopæl på Gl Strandvej var blevet stjålet en udendørs væglampe af mærket PH til en værdi af 7.000 kroner.

 

Tyveri, Espergærde

Klokken 12.58 indløb der samme type anmeldelse som ovenstående fra en bopæl på Gammel Strandvej i Espergærde. Her var der imellem fredag midnat og søndag klokken 18.00 blevet stjålet fem udendørs PH-lamper.

 

Tyveri, Hørsholm

Klokken 14.12 blev det ligeså anmeldt fra en bopæl på Rungsted Strandvej, at en eller flere lampetyve havde været på spil, idet der imellem søndag klokken 20.00 og mandag klokken 13.00 var blevet stjålet en udendørs Louis Poulsen-lampe til en værdi af cirka 3.000 kroner.

Nordsjællands Politi kan ikke udelukke, at det er de samme gerningspersoner, der står bag lampetyverierne.

 

Mistænkeligt forhold, Ølstykke

Klokken 10.14 blev det anmeldt fra et vidne på Æblekrogen, at to mænd gik rundt i området og kiggede mistænkeligt ind på huse og indkørsler, og at de løb fra stedet, da de fandt ud af, at de blev betragtet. 

En patrulje blev sendt til området for at spejde efter mændene, men de blev ikke udfundet.

De to beskrives som:
A: mand, dansk af udseende, 32-37 år, ca. 200 cm høj, almindelig af bygning. Hudfarve: hvid. Hårfarve: kronraget / skaldet. 
B: mand, dansk af udseende, 32-37 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning. Hudfarve: hvid. Med mørkt fuldskæg. 

 

Brand, Slangerup

Klokken 10.14 blev det anmeldt, at der var brand i en villa på Bøllemosevej. Politi, sundhedsvæsen og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor en enkelt beboer blev tilset af personalet i ambulancen, efter han havde været indenfor, da branden opstod. Han var umiddelbart ikke kommet til skade.

Klokken 11.40 kunne brandvæsnet melde, at branden var under kontrol.

Politiet skal nu foretage tekniske undersøgelser med henblik på at konstatere, hvordan branden er opstået, men de første indikationer peger på, at et komfur muligvis ikke er blevet slukket efter brug, hvorved branden er opstået.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Frederikssund

Klokken 11.50 blev en 53-årig mandlig bilist fra Frederiksværk standset og kontrolleret på Højskoleve. Her viste det sig, at manden var blevet frakendt kørekortet og befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for dette.

 

Blufærdighedskrænkelse, Gørløse

Klokken 15.34 anmeldte en 18-årig kvinde fra Gørløse, at en fremmed mand omkring klokken 12 havde lavet kysmund til hende samt berørt hendes arm ved kasseområdet i Netto. Kort efter havde han desuden befamlet hende på bagdelen, da hun havde bukket sig ned i butikkens forområde.

Manden beskrives som: mand, østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 167-172 cm. Kropsbygning: muskuløs, Hudfarve: brun. Yderligere kendetegn: Gråt skæg. Han kørte muligvis fra stedet i en Peugeot Expert varebil.

Nordsjællands Politi skal nu blandt andet kigge på overvågningen fra supermarkedet.

 

Vold, Slangerup

Klokken 17.33 blev det anmeldt, at en 30-årig kvinde fra Slangerup klokken 16.20 kom gående på en gang- og cykelsti på Roskildevej, da en ukendt person kom cyklende og slog kvinden på næseryggen, hvorfor kvindens briller og kasket blev slået af.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke noget signalement af gerningsmanden, om end det er oplyst, at personen bar cykelhandsker.

 

I besiddelse af hash, Helsinge

I et cykelskur på Helsinge Station blev en 34-årig mand fra Snekkersten klokken 17.50 truffet af en patrulje. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han modtog en sigtelse for.

 

Blufærdighedskrænkelse, Espergærde

Klokken 18.07 blev det anmeldt, at to piger på syv og ti år kort forinden havde stået foran Netto på Nørre Torv, da en mand havde stillet sig nærved og stirret intenst på dem, samtidig med at han havde taget på sig selv i skridtet. Da de to piger var gået ind i butikken for at finde deres forældre, havde manden kortvarigt fulgt efter dem på afstand og fortsat kigget på dem.

Manden beskrives som: mellemøstlig af udseende, 45-50 år, ca. 170 cm, almindelig af bygning med topmave, brun i huden med sort kort hår. Iført blå polobluse med korte ærmer og blå jeans. Medbragte en rød cigaret.

 

Hærværk på biler, Dronningmølle

På Dronningmølle Camping blev flere biler mandag sen eftermiddag udsat for hærværk. En Nissan, og en Audi fik påført store ridser, mens en Mercedes både blev ridset og fik ødelagt sidespejlene. Hærværket skete mellem klokken 17.00 og 19.00.

 

Spraymalede på toiletbygning, Gilleleje

En 16-årig ung mand fra Stevns-området blev klokken 19.18 truffet af en patrulje på Gilleleje Havn. Her havde han spraymalet på toiletbygningen ved sejlklubben, og han blev derfor anholdt og sigtet for forholdet.

 

Indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet, Birkerød

Mandag aften var flere patruljer til stede i Birkerød som led i en indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet. I den forbindelse blev flere personer truffet og visiteret for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Sigtet for at male graffiti, Ålsgårde

Klokken 21.00 blev en 31-årig mand fra Hvidovre truffet af en patrulje på Nordre Strandvej, hvor han havde malet graffiti på en elboks. Det blev han derfor sigtet for.

 

Mistænkeligt forhold, Holte

Klokken 23.57 blev en mand iført sort hættetrøje og medbringende en rygsæk set luske rundt om et hus på Solvej, formentlig med intentionen om at ville begå indbrud på stedet. Patruljer kørte til stedet, hvor manden i mellemtiden var forsvundet, og ej heller efter søg med hund blev han udfundet i området.

 

Indbrud i fritidsklub, Helsingør

Det blev klokken 01.52 anmeldt, at der havde været indbrud i en fritidsklub på Abildgaardsvej. Ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til stedet ved rudeknusning. Patruljer kørte til stedet for at kigge efter gerningsmændene, men det var ikke muligt at udfinde dem i området.

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande. 

 

Uro, Græsted

Klokken 02.50 blev det anmeldt, at fire unge skabte uro på Græsted Hovedgade. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik kontakt til fire unge drenge og piger, som passede på beskrivelsen. Det kunne ikke konstateres, at der skulle være sket noget kriminelt, men de unges generalia blev registreret, og patruljen fik en snak med dem, inden de blev sendt væk fra stedet.

 

Kørsel uden førerret, Hillerød

En 41-årig mandlig bilist fra Sorø blev klokken 06.13 standset på Overdrevsvejen i krydset ved Københavnsvej, idet han kørte i en bil med afmeldte nummerplader. Da patruljen bad ham om at fremvise et gyldigt kørekort, kunne han ikke efterkomme dette, idet han ikke havde førerret. Den 4-årige blev derfor sigtet for at køre bil på trods, og nummerpladerne på bilen blev inddraget.