Movia lancerer nye elbusser med elektriske ramper for øget adgang i Hillerød Kommune

Foto: Hillerød kommune.
dato

Den 11. februar 2024, introducerer Movia nye elbusser i Hillerød Kommune, der er udstyret med elektriske ramper. Disse forbedringer i kollektiv transport vil give lige adgang til alle passagere.

Movia har forbedret tilgængeligheden og skabt en mere inkluderende kollektiv transport ved at introducere busser med elektriske ramper. De lokale buslinjer 301, 302, 303, 305, 307 og 337 vil være blandt de første ruter, der drager fordel af de forbedrede(busser. Disse el-ramper er designet specielt for at gøre det lettere for passagerer med begrænset mobilitet, herunder kørestolsbrugere og folk der bruger rollator, at stige af og på bussen.

Movias busser brugte tidligere manuelle ramper, der krævede bistand fra en hjælper til at løfte rampen ud og ind ved af- og påstigning. Med de nye elektriske ramper kan kørestolsbrugere og andre med fysiske udfordringer selv bede chaufføren om at aktivere rampen, hvilket fjerner behovet for en hjælper.

Målet med disse nye tiltag er at tilbyde mere inkluderende og tilgængelig kollektiv transport. Ved at sikre, at flest muligt kan komme ind i busserne og føle sig velkomne, arbejder Movia mod at skabe en mere lige og tilgængelig kollektiv transport for alle.

De nye busser med el-ramper vil være i drift på buslinjerne 301, 302, 303, 305, 307 og 337 i Hillerød Kommune fra den 11. februar. Passagerer på disse linjer kan se frem til at nyde fordelene ved de nye el-ramper, hvilket vil fremme en mere inkluderende og tilgængelig rejseoplevelse for alle passagerer.

https://www.hillerod.dk/nyheder-og-fakta/nyheder/2024/bedre-adgang-til-movias-busser-med-nye-el-ramper/

Kilde: Hillerød kommune